Lyžování na Vysočině komplikuje teplé počasí, vleky se zastavily v Lukách nad Jihlavou a Novém Jimramově

13. únor 2024 10:09

Kvůli teplému počasí musely uzavřít své vleky lyžařské areály v Lukách nad Jihlavou a Novém Jimramově. Na prahu jarních prázdnin tak lidem ubývají možnosti, kam v kraji vyrazit na lyže. Na výběr mají z posledních pěti otevřených areálů. 

Svah Šacberk u Jihlavy brázdí v pondělních dopoledních hodinách necelá dvacítka lyžařů, mají sjezdovku téměř celou pro sebe. V lyžařské škole se právě učí 7 dětí lyžovat. „Ještě máme určitě místa, lidi volají. Ale třeba na zítra už máme plno, ale určitě když zavolají, tak nějaké místo najdeme, na ty prázdniny ještě volno je,“ říká instruktorka lyžařské školy Daniela.

Lyžaři vyrazili i na Fajtův kopec u Velkého Meziříčí. Krátce po poledni se tu pohybuje asi patnáct lidí a to nejen z blízkého okolí. „My jsme z Brna. My sem docela jezdíme pravidelně, protože po dálnici to je půlhodina cesty,“ říká lyžař Pavel.

Fajtův kopec má podle správce areálu Jiřího Pálky zásoby sněhu do konce týdne. Sjezdovka bude vytížená i díky předem objednaným výpravám.

Lyžovat se dá na Vysočině v tuto chvíli ještě na Křemešníku na Pelhřimovsku, na Čeřínku na Jihlavsku a na Harusově kopci u Nového Města na Moravě.

Spustit audio