Lyžaři z Vysočiny se dočkali

10. prosinec 2012
Zprávy z

Sjezdovka Fajtův kopec u Velkého Meziříčí jako první na Vysočině přivítala stovky lyžařů. Milovníci zimních radovánek dorazili nejen z celé Vysočiny, ale i Brna, kde možnost vyžití nenašli.

Na svahu je po týdenním zasněžování téměř 50 centimetrů technického sněhu. Sezona v areálu začala o dva týdny dřív než loni. Vlek bude na Fajtově kopci v provozu ve všedních dnech od 15:00 do 20:00. "Od 15. prosince zahajujeme celodenní provoz od 09:00 do 21:00 i ve všední dny," řekl správce sjezdovky Fajtův kopec Jiří Pálka.

Ve většině lyžařských areálů na Vysočině plánují, že zahájí novou sezonu v příštím týdnu. Lyžaře a snowboardisty přivítají areály Křemešník u Pelhřimova, Dalečín a Harusův kopec na Žďársku. Sjezdovka v Lukách nad Jihlavou bude otevřena až před Vánocemi kvůli dokončování příprav na spuštění nové čtyřsedačkové lanovky. V pátek se na ní dělaly zátěžové testy s využitím stovky pivních sudů. Veškerá zasněžovací technika běží naplno také na Šacberku u Jihlavy. Tamní správce slibuje na příští týden perfektní lyžařské podmínky.

Počasí vyšlo skvěle

I když se provozovatelé Fajtova kopce u Velkého Meziříčí dlouho rozhodovali, jestli vlek spustit už tento týden, nakonec svého rozhodnutí rozhodně nelitovali. Na sjezdovku přijeli lidé ze širokého okolí, velké zastoupení měli také lyžaři z Brna. Jednou z nadšených lyžařek byla i pani Andrea: "Koukali jsme na netu a čekali, je to tady fajn, je to tady super," říká s úsměvem a její kolegové ji přitakávají.

autor: ost
Spustit audio