Lyžaře na Vysočině láká o víkendu sedm sjezdovek. Letos zřejmě naposledy

5. duben 2013

Tento týden je pro lyžaře z Vysočiny pravděpodobně poslední. O víkendu bude mít otevřeno ještě několik málo sjezdovek.

Bude jich otevřeno celkem sedm - Šacberk, Křmešník, Jalovec, Fajtův kopec, Harusův Kopec, Nový Jimramov a pravděpodobně i Dalečín. Na Novoměstsku najdou tratě i běžkaři.

Letošní lyžařská sezona je skutečně rekordně dlouhá. Sjezdovky na Vysočině, tedy uměle zasněžované, fungují od poloviny prosince. Správci skiareálů se shodují, že jde o výjimečný rok.

I tento víkend budou prý na zmiňovaných svazích nejlepší sněhové podmínky za celou sezonu.

Křemešník hlásí výborný sníh, až čtyřicet centimetrů. Na Šacberku u Jihlavy bude až metru sněhu. Na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí, kde jako první z kraje letošní sezonu odstartovali, na tvrdém podkladu je napadaných nových pět centimetrů.

Lidí už je málo a tak nejsou fronty. To je asi nejlepší lákadlo posledního lyžařského víkendu, stejně jako docela výrazné slevy.

Byl to opravdu komerčně nadprůměrný rok. I tam, stejně jako třeba na Fajtově kopci, mluví o nejdelší sezoně s tím, že si nepamatují lyžovačku po 1. dubnu desítky let.

Tržby si chválí i u Velkého Meziříčí a na Šacberku. O červených číslech se prý určitě mluvit nedá, oproti loňské špatné sezoně je letošek skvělý.

autoři: ost , Tomáš S. Šťástka
Spustit audio