Lidé v izolaci kvůli koronaviru budou v prezidentských volbách hlasovat už dnes

11. leden 2023 05:55

Vybrat si svého favorita v prezidentských volbách můžou dnes při hlasování z auta lidé, kteří jsou v izolaci kvůli nákaze koronaviren. V kraji Vysočina je pro ně přichystaných celkově pět stanovišť, jedno v každém okresním městě. Počet lidí v izolaci ale není vysoký. Na jednoho organizátora drive-in voleb připadají v celém regionu zhruba tři nakažení.

„Připravujeme volební schránky a další volební materiály. Momentálně přidáváme i prohlášení o vzdání se kandidatury pana Středuly.“ Popisuje úřednice Ivana Šimerová, která na Krajském úřadě v Jihlavě společně s kolegyněmi připravuje materiály pro pět zvláštních volebních komisí. „Kolegyně tam přidávají ještě další informace pro voliče, kteří na drive-in stanoviště přijedou, že nemají vystupovat z vozidla, že mají předložit občanský průkaz nebo jiný doklad totožnosti,“ dodává

Celkově se na organizaci prezidentských voleb na drive-in stanovištích na Vysočině podílí asi 20 lidí.

Z automobilů budou moct lidé v prezidentských volbách hlasovat od středečních osmi do sedmnácti hodin. V Jihlavě drive-in volební místo najdou na parkovišti před novou budovou sociálního centra kraje Vysočina na Rantířovské ulici.

Izolace se v současné době týká v regionu zhruba stovky nakažených.

 

autor: Patrik Salát
Spustit audio

Související