Lidé se vypravili po setmění mezi dravá zvířata

11. srpen 2012
Zprávy z

Temnými uličkami jihlavské ZOO se včera večer procházely desítky návštěvníků. K pětapadesátým narozeninám zahrady totiž tamní pracovníci uspořádali noční prohlídky.

Desítky návštěvníků přilákaly do jihlavské ZOO včerejší noční prohlídky. S průvodcem a baterkou se lidé podívali například do jídelny, kde ošetřovatelé připravují pokrmy pro zvířata. "Dost mě překvapilo, kolik toho zvířata snědí za celý rok. Jsou to desetitisíce kilogramů různých potravin. Tomu se mi ani nechtělo věřit," byla překvapená Martina Kršňáková z Třebíče, která si v kuchyni pročítala zvířecí jídelníček.

Desítky návštěvníků zavítaly po setmění také do pavilonu šelem, kde jsou například i levharti. "Sedím tady a když cítím, že na mě přes šklo škrábe, vyskočím a začneme společně běhat. Prostě si tak hrajeme. I když ale věřím, že pokud by tady to sklo nebylo, asi by to zas až taková hra nebyla," směje se brigádnice Monika Pleslová, která má na sobě levhartí oblek.
Noční prohlídky uspořádala jihlavská zoologická zahrada v rámci oslavy svých pětapadesátých narozenin. Program bude pokračovat i dnes, kdy je naplánován například křest poníků. Hodinu po poledni se jejich kmotrou stane zpěvačka a naše kolegyně Naďa Urbánková.

autor: Lucie Maxová
Spustit audio