Lidé nechávají kvůli zlodějům odemčené chaty

11. říjen 2012
Zprávy z

Chatové oblasti na Vysočině obcházejí v těchto dnech policisté se psy. Majitele víkendových domků varují před zloději.

Psovodi obcházejí v těchto dnech chatové oblasti na Vysočině. Majitele rekreačních domků varují před zloději, kteří se do chat stahují s blížící se zimou.

Zkušenosti se zloději má i paní Irena, která vlastní chatu na Čeřínku. V jejím sousedství vykradli domek v loňském roce. Jak ale Regionu řekla, zloději měli pořádnou smůlu. S autem totiž u chaty zapadli: "Kdybyste viděli, jak to tam bylo rozrytý. Teče tam dole voda a nějak to podcenili. Dokonce tam byli i montérky, jak se to snažili asi vypodložit. Nakonec ukradli jen nějaký blbosti, jako zahradní konve, jinak nic."

Někteří lidé volí podle psovoda Aleše Orgoně opravdu kuriozní formu ochrany před zloději. "Setkal jsem se s lidmi, kteří si z domku všechno odvezli, ale nechali odemčeno. Na dveřích byl pro zloděje dokonce lístek, že uvnitř není nic k ukradení. Tím, že lidé chaty nezamykají, předchází tomu, že jim zloději nevylomí ne zrovna levné zámky," vysvětlil policista Regionu.
Policisté na Vysočině vyšetřovali letos už téměř dvě stě krádeží v rekreačních chatách. "Byli jsme ale velmi úspěšní v objasňování. Pachatele jsme dopadli ve skoro padesáti procentech," pochlubila se policejní mluvčí Dana Čírtková.

autor: Lucie Maxová
Spustit audio