Letní kemp fotbalového Interu Milán je poprvé v Čechách! V Trutnově děti trénují italští trenéři

18. červenec 2019 10:47

Letní kemp akademie Interu Milán odstartoval v Trutnově. V Čechách se koná vůbec poprvé v historii. Pět desítek malých fotbalistů se zdokonaluje pod vedením italských profesionálních trenérů z mládežnického sektoru a akademie fotbalového klubu FC Internazionale Milano.

Zážitek, na který nezapomenou. Mladí fotbalisté FC Hradec Králové v anglických velkoklubech

Fotbalových nebes se dotkli hráči hradeckého fotbalové klubu v kategoriích do 12 a 11 let

To, co je pro milovníky vážné hudby Metropolitní opera v New Yorku, mohou být pro fotbalové fanoušky stadiony slavných klubů na Britských ostrovech. Mnozí od malička sní o tom, jak jednou uvidí sportovní chrámy na vlastní oči. Minulý týden se to vyplnilo mladým fotbalistům Hradce Králové. 

Salvatore Benjamimo, italský trenér, vítá padesátku malých fotbalistů. Ti se rozdělili do tří skupin a začíná první část tréninku.

Z Itálie přijeli do Trutnova celkem tři trenéři včetně jednoho trenéra fotbalových brankářů.

Dostat je sem bylo podle organizátora tréninkového kempu Marka Frndy dost náročné:
„Během roku se pohybují hlavně v Miláně, kde ve sportovní fotbalové akademii probíhá celoroční příprava dětí. A když je sezóna kempů, od června do září, tak cestují po Evropě a po celém světě, kde navštěvují fotbalové kempy Interu Milano.

Fotbalový letní kemp akademie Interu Milán odstartoval v Trutnově

Mladí fotbalisté poslouchají pokyny v italštině a angličtině. Na hřišti je čekají každý den celkem tři tréninky.
„Každá skupina má přiděleného italského trenéra plus českého asistenta kvůli jazykové bariéře. A během celého dne jsou děti pod odborným dohledem."

Chlapi, co si chodí „udělat žízeň“, začínají být ohroženým druhem. Venkovský fotbal je na ústupu

Venkovský fotbal je na ústupu, za chvíli nebude mít kdo hrát

„Zrušte Spartu!“ byl svého času oblíbený pokřik fanoušků ostatních ligových týmů. „Zrušte fotbal na vesnicích!“ se sice nikde nekřičí, ale o to reálnější zrovna tahle hrozba může být. A to třeba konkrétně na Trutnovsku. 

Nejmladšímu účastníkovi kempu je teprve 5 let. Nejstaršímu potom 15 roků.

Většina mladých fotbalistů je z Trutnovska, ale někteří přijeli i z druhé strany republiky. Zájem o trénink pod italským dohledem byl obrovský.

„Jednak jde o to využít volné prázdninové dny k fotbalovému zdokonalení a potom také italští trenéři jsou vyhlášeni, Inter Milano je věhlasný fotbalový klub," říká Petr Chýlek, který z tribuny sleduje svého syna Adama.

Fotbalový kemp trvá v Trutnově do soboty 20. července. Na závěr dostane každý účastník certifikát včetně celkového hodnocení.

Spustit audio

Související