Kuřecí ve smetanové kari omáčce
Kuřecí maso obsadilo v oblíbenosti strávníků druhé místo. Na jídelníčku se v našich domácnostech objevuje často a někdy jako by docházela inspirace na to, jak ho co nejlépe zpracovat.
Celý tento týden vám nabízíme masové recepty. Ten dnešní je jednoduchý – připravte si kuřecí maso ve smetanové kari omáčce.
Co budete potřebovat?
- 500 g kuřecích prsou
- 2 červené papriky
- 1 větší cibuli
- 1/2 pórku
- 2 lžíce olivového oleje
- pepř, sůl
- 1 lžíci kari
- trošku sladké papriky
- 2 kelímky smetany na vaření (12 %)
- trochu vody na podlití
Postup:
- Nejdříve nakrájíme cibulku, pak maso na kostičky, papriku a pórek. Přidáme ke směsi olej a pepř, nesolíme! (maso by potom bylo tuhé a suché).
- Rozehřejeme pánev, bez oleje přidáme směs a restujeme až maso zbělá.
- Potom přidáme koření (papriku, kari, sůl) a vše krátce orestujeme.
- Podlijeme trochou vody. Až se vyvaří a maso je hotové, přidáme smetany a povaříme do zhoustnutí.
- Ochutíme pepřem a solí.
- Ideální přílohou jsou těstoviny nebo rýže.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.