Korzáři, večerní safari, festival i divadlo pro děti – takový bude třetí červencový víkend v Ústeckém kraji

13. červenec 2023

Jezero v Úštěku opět, jako každé léto, obsadí piráti, v Duchcově ožije dokonce i nádraží a podívat se můžete i večer za zvířaty. To všechno o třetím červencovém víkendu.

Sobota 15. července

Do chomutovského zooparku můžete na večerní safari. Park má při setmění docela jinou atmosféru než ve dne, zvířata ožijí. Sarafi začíná ve 20 hodin od restaurace Tajga u spodního vstupu do parku.

pirát

Pirátům se v Úštěku musí líbit, protože i letos se rozhodli, že na víkend obsadí jezero Chmelař. V sobotu od 9 do 23 hodin tak bude úštěcká pláž plná pirátů, korzárů i krásných pirátek. Na vodě i na břehu se strhnou tři bitvy za použití repliky škuneru. Ta večerní bude i s ohni. A pirátské bude i tržiště.

Ve skiareálu Pohoří u Malečova se už počtvrté koná festival na sjezdovce – Ves Fest 2023. Od 14 hodin zazní premiéra živé dětské rozhlasové hry Pan Nikdo a bílá tma. Od 16 hodin zazní Merbo Trubky - dechovka trochu jinak, pak vystoupí Jiřím Imlauf s akustickou kytarou, večer pak Nauzea Orchestra a  Kill the Dandies!.

Pohled na zámek z parku

Nebo můžete ve Velkém Března na zámek. Od 19 hodin začne ve šlechtickém salonu úvodní koncert Hudebních setkání. Zazní nejen hudba, ale i verše. V několikahodinovém uměleckém programu účinkují Tereza Mátlová, Otakar Brousek a  Michal Mašek.

Jak se dá oživit dokonce i železniční nádraží – to se přesvědčí návštěvníci dvoudenního festivalu Trať na nádraží v Duchcově. Zazní alternativní hudba, divadlo a představí se i výtvarníci. Letos je to už jubilejní 5. ročník.

Retro motorky, ilustrační foto

Retro traktoriáda Drahobuz, tak se nazývá podívaná na retrojízdu traktorů, samodělů, motocyklů či automobilů postarší provenience. Akce začíná registrací vozidel a snídaní od 8 do 10 hodin a pak už to budou jízdy, soutěže, vyhlášení výsledků a kulturní program. Večer program ukončí ohňostroj.   

 

Neděle 16. července

Jedno místo v ústí nad Labem se promění v Malý Hamburk. Jde o Městské sady, kde od 15 hodin začne nedělní multižánrový festival. Vystoupí Čtvrt na smrt, Will Eifell a Bladder Stones. 

A v Ústí nad Labem se mohou v neděli bavit i děti. Na hrad Střekov přijede Sváťovo dividlo a přiveze s sebou pohádku O pejskovi a kočičce. Opona loutkového divadla se zvedne v 15 hodin.

Vyhlídková zámecká věž je součástí pohádkového okruhu

Klášterecký zámek si můžete prohlédnout sami i zahradu. Ale pokud se chcete právě o zahradě něco dozvědět, pak je dobré se vydat v neděli na komentovanou prohlídku zámeckého parku. Sraz je v 15 hodin u kašny před zámkem. Lístky se dají koupit v informačním centru pod radnicí.

Hrad Hněvín

A ani tento den nepřijdou zkrátka děti. V Mostě, na hradě Hněvín, mohou shlédnout pohádku Docela velkého divadla Litvínov Ferda Mravenec.

Animační programy, pohádky, zábava, hudba – to bude v neděli od 15 do 18 hodin letní divadelní festival v Chomutově. A to v městském parku u hudebního altánu.

A bude se i promítat. Do Žatce přijel kinematograf bratří Čapků a na náměstí mohou zájemci od 21.30 hodin shlédnout Přání k narozeninám.

autor: ces
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.