Komunální a senátní volby ve vysílání Českého rozhlasu Vysočina

4. říjen 2018 16:00

Ve vysílání se věnujeme nadcházejícím volbám. V pátek a v sobotu 5. a 6. října vyberou lidé nové obecní a městské zastupitele a v některých okrscích také nové senátory.

Senátní volby se na Vysočině týkají obvodu Třebíč a Chrudim, do kterého spadá část Havlíčkobrodska včetně Havlíčkova Brodu a Chotěboře.

Ve všech samostatných obcích a městech proběhnou také komunální volby, ze kterých vzejdou nová zastupitelstva.

Pro lepší informovanost posluchačů vysíláme ze všech pěti velkých měst Vysočiny – Jihlavy, Třebíče, Havlíčkova Brodu, Žďáru nad Sázavou a Pelhřimova – tzv. Okresní hodiny. Ptáme se lídrů kandidátek na největší problémy daného města, oblasti. Všechny díly můžete postupně poslouchat v audioarchivu.

Volební speciál z Jihlavy

Ve středu a čtvrtek 3. a 4. října po 18. hodině odvysíláme místo obvyklého programu (pořadu Radiobazar) volební speciál přímo z Jihlavy. O hlasy voličů se tam uchází celkem 10 subjektů. Redaktor Milan Kopecký si je všechny pozve k mikrofonu.

Den voleb

Volby pokryjeme také v dny samotné, kdy se budou konat. Začínáme v pátek po 14. hodině. V sobotu budeme pokračovat po 14. hodině až do hodiny 23., kdy naše speciální vysílání končí. „Chceme posluchačům předat maximum informací, zastavíme se u výsledků ve velkých městech, ale i na malých vesnicích,“ přiblížil vedoucí vysílání Zdeněk Koudelka.

autor: mik
Spustit audio

Nejnovější zprávy

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.