Kolony kamionů, hluk a prach. Toužim se kvůli rekonstrukci serpentin potýká s dopravním chaosem

23. duben 2024 08:35

Toužim začal trápit nadměrný provoz automobilů. Do města je svádí hlavní objízdná trasa, kterou si vynutila právě probíhající rekonstrukce serpentin u Bečova nad Teplou.

Právě probíhající rekonstrukce serpentin u Bečova nad Teplou se stala spouštěčem nepříjemností pro obyvatele Toužimi. Hlavní objízdná trasa vedoucí přes město se stala nevyhnutelnou volbou pro řidiče, kteří míří do Plzně.

Rekonstrukce bečovských serpentin

Toužim tak začal trápit nadměrný provoz automobilů, zejména nákladních vozidel. Dlouhé kolony kamionů nejenže ztěžují pohyb obyvatel města, ale zároveň zhoršují životní prostředí. Oblaka prachu se staly v ulicích města běžným jevem, a to zejména v suchých dnech.

„Je to tady úplná katastrofa. Na celou Toužim máme pouze dva přechody pro chodce. Jeden u školy a jeden u obchodního domu. Děti přecházejí silnici naproti mému krámu, každé ráno šílím, že se tady něco stane. Kamiony jezdí jeden za druhým, provoz je tu jako blázen, to tu nikdy nebylo. Babičky tady stojí třeba čtvrt hodiny, protože nemůžou přejít,“ říká paní Pavlína, provozovatelka krámku v Toužimi. Její slova potvrdili i další obyvatelé.

Situaci by mělo zlepšit až otevření zrekonstruovaných bečovských serpentin, které je naplánované na konec července.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio