Koblihy z jogurtu
Apetýt nabízí inspiraci na víkendové mlsání. Což takhle dát si koblihy z jogurtu?
Výborný hrnkový recept, kdy nic nenecháváme kynout a jogurtové těsto se navíc skvěle zpracovává. Při práci se nelepí na ruce ani na pracovní desku.
Upřesnění: pracujeme s množstvím, kdy 1 hrnek je 250 ml.
Jaké suroviny budou třeba?
- 2,5 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek bílého jogurtu
- 5 polévkových lžic cukru krystal
- 1 vejce
- 3 polévkové lžíce oleje
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- olej na smažení
- moučkový cukr na posypání
Postup:
- Všechny suroviny na těsto zpracujeme v misce do kuličky, kterou přendáme na pracovní desku a rozválíme na vyšší plát.
- Pomocí skeničky vykrojíme kolečka a ty smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
- Po vysmažení je ukládáme na papír, abychom se zbavili přebytečného oleje a podáváme posypané cukrem.
- Pokud uprostřed kolečka vykrojíme ještě menší kolečko, vznikne tvar donutu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.