Kandidáta do krajského zastupitelstva čeká soud

24. září 2010

Do zastupitelstva kraje Vysočina za koalici Strany zelených a US-DEU kandiduje člověk, který je stíhán za porušení autorských práv. Miroslav Kučera od září 2000 do února 2003 v internetové kavárně ve Velkém Meziříčí provozoval počítačové hry bez licencí. Majitelům autorských práv tak způsobil škodu ve výši čtyř set tisíc korun. Případ vyšetřovala policie a teď je u okresního soudu ve Žďáru nad Sázavou.

Krajského místopředsedu Demokratické unie Tomáše Hermanna informace překvapila: "Pro mě je to v tuto chvílí naprosto nová informace, to se opravdu dozvídám až od vás. V tuto chvíli musíme udělat to, že budeme kontaktovat lidi z vedení okresní organizace ve Žďáru nad Sázavou, potažmo Velkém Meziříčí, kteří za to zodpovídají a celou věc prošetříme. Musíme si to vyjasnit."

V policejních zápisech je poznamenáno, že Miroslav Kučera na devíti počítačích provozoval asi 60 počítačových her bez potřebných povolení, tím porušil autorská práva, práva související s právem autorským a práva k databázím. Podle vedení krajského soudu ve Žďáru nad Sázavou se případ Miroslava Kučery dostane k hlavnímu líčení příští rok. Mobilní telefon Miroslava Kučery dnes nebyl dostupný.

autor: uli
Spustit audio