Jihlavští hokejisté zažili vítězný návrat do extraligy

9. září 2017
Zprávy z

Vysočinu pohltila hokejová euforie. Slavná Dukla Jihlava se po dlouhých dvanácti letech vrátila do extraligy a v úvodním kole nejvyšší domácí soutěže udělala svým fanouškům velkou radost v podobě výhry nad Mladou Boleslaví 4:3 po prodloužení.

Extraligovému nováčkovi vyšel skvěle hned samotný úvod zápasu, když v páté minutě potrestal faul na jihlavského kapitána Tomáše Čachotského. K radosti více než pěti tisíc diváků využil přesilovku Anatolij Protasenja, a když pak v desáté minutě přidal druhý gól Dukly Macík, jihlavské ochozy nebyly k utišení.

Na tribunách ještě doznívala jihlavská radost, jenže brzy ji přibrzdil Valský. Šestnáct vteřin po Macíkově gólu totiž snížil. Ke konci druhé třetiny pak Mladá Boleslav zásluhou Jakuba Orsavy srovnala na 2:2.

V 50. minutě utkání měl na Horáckém zimním stadionu práci videorozhodčí. Jihlavský obránce David Kajínek vystřelil na gólmana Maxwella, brankář puk neudržel a hostující obránce Němeček při snaze dostat kotouč pryč z brankoviště situaci nezvládl.

Jihlavští hokejisté v utkání s Mladou Boleslaví

Jihlavští fanoušci se už těšili, že Dukla získá tři body, ale tři minuty před koncem závěrečné třetiny využili Středočeši přesilovou hru, a tak se na Horáckém zimním stadionu prodlužovalo. V čase 61:13 nahrál Hlinka Jiránkovi a odchovanec mladoboleslavského hokeje rozhodl o výhře Dukly.

HC Dukla Jihlava - BK Mladá Boleslav 4:3 v prodl. (2:1, 0:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Protasenja (Bryhnisveen, Šidlík), 10. Macík (Skořepa), 50. Kajínek (Skořepa), 62. Jiránek (M. Hlinka) - 10. Valský, 38. Orsava (M. Látal, Žejdl), 58. Lenc (Kotvan, L. Pabiška). Rozhodčí: R. Čech, Hradil - Ganger, Gebauer. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 5096.

autor: jak
Spustit audio