Jihlavští fotbalisté si zahrají čtvrtfinále Poháru České pošty

30. říjen 2013
Zprávy z

Fotbalisté Jihlavy postoupili do jarní fáze Poháru České pošty. V osmifinálové odvetě remizovali s Olomoucí 0:0, a protože v prvním duelu Vysočina zvítězila 4:0, zahraje si čtvrtfinále.

Jihlavští fanoušci měli před utkáním rozdílné názory na to, zda se dá nadějné vedení 4:0 z prvního duelu ztratit: „Všichni doufáme, že ne, ale uvidíme, co nám průběh utkání přinese,“ řekl před odvetou jeden z nich.

Samotní jihlavští hráči šli do utkání s respektem: „Měli jsme v hlavách, že 4:0 vyhráváme, ale když jsme my dali u nich čtyři branky, mohli jsme i my tady dostat. Myslím ale, že jsme se dobře připravili a že jsme zápas odehráli tak, jak jsme měli,“ pověděl po utkání jihlavský kapitán Karol Karlík.

Vysočina v pohárovém dvojzápase s Olomoucí uspěla a může se těšit na jarní čtvrtfinále, ve kterém se velmi pravděpodobně utká s mistrovskou Viktorií Plzeň.

Odvetný zápas osmifinále fotbalového Poháru České pošty:
FC Vysočina Jihlava - Sigma Olomouc 0:0
Rozhodčí: Pechanec - Pospíšil, Fišer. Diváci: 980. První zápas 4:0, postoupila Jihlava.
Sestavy:
Jihlava: Hanuš - Mikula, Krejčí, Karlík, Marek - Jánoš, Koloušek (78. Přeučil) - Masopust (33. Teplý), Jungr, Kliment - Harba (69. Kučera). Trenér: Komňacký.
Olomouc: Zlámal - Vidlička, Šindelář (67. Houska), Škerle, Svozil - Karaš, Wijlaars - Schulmeister (67. Navrátil), Falta, Javůrek (74. Varadi) - Lietava. Trenér: Kotůlek.

Spustit audio