Jihlavské Horácké divadlo nabídne diskuse o inscenacích

8. leden 2019 17:00

Jihlavské Horácké divadlo nabídne návštěvníkům možnost setkat se s tvůrci inscenací a diskutovat o nich.

Pořad 30 minut o... se bude pravidelně konat v kavárně divadla. Prvním tématem bude 10. ledna hra Svatý Václav, která měla premiéru 20. října loňského roku. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí divadla Mirka Kvíčalová.

„Diskuse o divadelních inscenacích patří k běžné programové nadstavbě divadel a lze je uchopit různým způsobem. Rádi bychom cílili tyto pořady na celé široké spektrum diváků, kteří navštěvují oblastní repertoárové divadlo,“ uvedla Kvíčalová.

V lednu budou moci diváci diskutovat s dramaturgy divadla Barborou Jandovou a Jaroslavem Čermákem ještě o hře Tisícročná včela a s bývalým uměleckým šéfem Pavlem Šimákem, který je autorem a režisérem dokudramatu Barber shop hraného v divadle od října loňského roku.

Režisér Šimák pak bude spolu s dramaturgem Čermákem návštěvníkům k dispozici také 14. února při debatě o hře Šakalí léta, jejíž premiéra je naplánovaná na 2. února.

Besedy v kavárně budou začínat vždy v 18:00.

Horácké divadlo Jihlava je jedinou profesionální divadelní scénou na Vysočině. Zřizovatelem je Kraj Vysočina. Ročně ho navštíví asi 67.000 diváků.

zdroj: ČTK
Spustit audio