Jihlava porazila Slavii 2:1, sešívaní budou platit pokutu

1. září 2013
Zprávy z

Fotbalisté Jihlavy dokázali v 7. kole Gambrinus ligy porazit pražskou Slavii 2:1. Vysočina sice od 15. minuty prohrávala, v druhém poločase ale nejdřív proměnil nařízenou penaltu Lukáš Vaculík a v 86. minutě obstaral tři body pro domácí Milan Kopic.

Jihlavský kapitán Lukáš Vaculík po zápase přiznal, že Vysočina vyhrála se štěstím: „Jsme rádi, bylo to utrápený, upracovaný. Získali jsme tři body, nechci se ani moc vracet k tomu, jak, se štěstím.“

Na Vysočině to dlouho vypadalo, že se Slávisté půlmilionové pokutě vyhnou. Jihlavští obránci v 15. minutě neuhlídali Dávida Škutku a slovenský útočník poslal sešívané do vedení.

Jihlavský Haris Harba v souboji se slávistickými hráči

V 73. minutě byl ale ve vápně faulován jihlavský Haris Harba, rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Lukáš Vaculík.

Obrat v utkání dokonal čtyři minuty před koncem obránce Milan Kopic. Vysočina se po nedělní výhře posunula v tabulce na osmé místo. Slávisté nesplnili úkol tří výher a čeká je od klubového vedení další půlmilionová pokuta.

Vysočina Jihlava - Slavia Praha 2:1 (0:1)
Branky: 74. Vaculík z pen., 86. Kopic - 15. Škutka. Rozhodčí: Jech - Filípek, J. Paták. ŽK: Josel - Bortel, Hurka, Dobrotka. Diváci: 3780.
Sestavy:
Jihlava: Blažek - Tlustý (85. Krejčí), Šourek, Kopic, Josl - Masopust, Jánoš (57. Karlík), Jungr (71. Přeučil), Koloušek, Vaculík - Harba. Trenér: Komňacký.
Slavia: Černý - Dostál, Dobrotka, Bortel, Hurka - Štěpán (46. Mičola), Zmrhal, Kisel, Petrák, Koreš (64. Juhar) - Škutka (78. Škoda). Trenér: Petrouš.

Další výsledky 7. kola Gambrinus ligy

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 1:0
Bohemians Praha 1905 - 1. SC Znojmo 2:0
Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 3:2

autor: jak
Spustit audio