Znamení:
Panna
Životní motto:
Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem.
Co dělám v rozhlase:
Hledám a natáčím zajímavé příběhy lidí, ale i věcí, o zajímavých i na zajímavých akcích. A také se snažím předávat dobré rady od zkušených lidí z různých převážně technických oborů. Takže vlastně hlavně koukám a poslouchám, co se děje kolem a to zajímavé se snažím zprostředkovat posluchačům.
Před rozhlasem:
Bylo toho hodně, takže jen stručně: v mediálním světě několik komerčních rozhlasových stanic, jeden tištěný deník a jeden týdeník. V manuálním světě od obsluhy vodní elektrárny přes elektrikáře po automechanika. Zkrátka práce všeho druhu.
Co mě baví:
Je toho hodně. Například auta, divadlo, focení, muzika, výlety, řemesla, lidi a samozřejmě rozhlas.
Všechny články
-
Sklo dokáže spojit všechno. Železnobrodský projekt Spojeno sklem! je muzejním počinem roku 2024
Do 23. ročníku Národní soutěže muzeí Gloria musaealis se v Libereckém kraji přihlásily čtyři projekty a největšího úspěchu dosáhlo Městské muzeum v Železném Brodě.
-
Italské makarony podle Šotkovy mezinárodní kuchařky
V kuchyních našich babiček zdomácněla řada surovin, o kterých si myslíme, že jsou až z našich časů. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření našli recept na italské makarony.
-
Rozhledna U borovice v Roprachticích na Semilsku je splněným snem malého kluka
Nedaleko Vysokého nad Jizerou, na vrcholové plošině Krkonošského podhůří v nadmořské výšce 669 metrů, stojí od roku 2009 půvabná kamenná rozhledna s kruhovým výhledem.
-
Kuře se švestkovou omáčkou, jak ho měla ráda Karolina Světlá
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření tentokrát připomenou spisovatelku Karolinu Světlou a její oblíbené jídlo z Podještědí, kuře se švestkovou omáčkou.
-
Elektromobily: Výhody i nevýhody na vlastní kůži
Elektromobilitu provází řada mýtů a nepřesných informací, které se pokusíme vysvětlit. Redaktor Jaroslav Hoření se na elektromobily podíval zblízka.
-
Treska na provensálský způsob ze Šotkovy mezinárodní kuchařky z roku 1926
Připomeneme si pochoutky, které za první republiky nabízely luxusní restaurace, a přidáme luxusní recept na tresku na provensálský způsob.
-
Hasiči v České Lípě slaví dvě kulatá výročí
Českolipští hasiči dnes, v sobotu 24. května, slaví 160 let od založení Sboru dobrovolných hasičů a 60 let od založení profesionálního hasičského sboru v České Lípě.
-
I běžně nepřístupné podstávkové domy znovu otevírají dveře zájemcům o návštěvu
V rámci Dne otevřených dveří podstávkových domů se v české části regionu v sobotu 24. 5. představí na 30 stavení. Jedním z nich je i Sklářské muzeum v Kamenickém Šenově.
-
České prvorepublikové laskonky
Zhruba ve stejné době se ve francouzských kavárnách objevily makronky a v českých laskonky. Těžko říct, zda se makronka inspirovala laskonkou, nebo tomu bylo naopak.
-
Esíčka podle cukráře Ladislava Jíny z Turnova
Podle dochovaných dobových obalů se známé sušenky Esíčka nevyráběly jen v Opavě, ale například i v Jínově továrně na suchary v Lomnici nad Popelkou.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »