Hvězda slávy Martiny Sáblíkové ve Velké Bíteši se našla i s omluvným dopisem

13. září 2017

Ukradená hvězda Martiny Sáblíkové z chodníku slávy ve Velké Bíteši se vrátí na své původní místo. Včera odpoledne ji na recepci hotelu U Raušů přinesli asi dvanáctiletí kluci. Hvězda se našla téměř nepoškozená a s omluvným dopisem.

Zmizelá hvězda slávy Martiny Sáblíkové ve Velké Bíteši se našla. „Na recepci hotelu přiběhli asi dvanáctiletí kluci s hvězdou v ruce. Našli ji v tašce opřené o kamennou zeď za restaurací“, popisuje včerejší nález majitel hotelu U Raušů Jiří Rauš. Pachatel je stále neznámý, policie po něm dál pátrá. Mosazná hvězda Martiny Sáblíkové zmizela z chodníku před restaurací v sobotu v ranních hodinách. Neznámý pachatel ji vyloupl z dlaždice a způsobil majiteli hotelu U Raušů škodu asi 5 tisíc korun.

V tašce se kromě ztracené hvězdy našel i na počítači psaný omluvný dopis. V něm se pachatel za svůj čin omlouvá. „Hvězdu jsem viděl vylouplou, odcizil jsem ji v podnapilém stavu. Chci zůstat v anonymitě, proto jsem zvolil tuto zprávu,“ tak zní část textu z omluvného dopisu, který má Český rozhlas Vysočina k dispozici. Hvězda se našla jen lehce poškozená. Na své původní místo by se tak měla vrátit v pondělí, jakmile budou opraveny ulomené čepy.

autor: Kateřina Tůmová
Spustit audio