Humpolec postrádá svého faráře. Ztratil se patrně v úterý večer

4. listopad 2016
Zprávy z

AKTUALIZOVÁNO! Humpolecká farnost sv. Mikuláše nemá faráře. Marek Šavel se ztratil v polovině tohoto týdne. Policie potvrdila, že ho hledá, konkrétně kolem vodního díla Trnávka poblíž Želiva na Humpolecku. Na břehu přehrady stojí auto, kterým jezdil a našly se tam i doklady a oblečení. Kněz je ale stále neznámo kde.

Policie dnes Českému rozhlasu potvrdila, že skutečně pátrá po Marku Šavelovi. V uplynulých dvou dnech probíhala velká akce na břehu a hladině vodního díla Trnávka, kde stojí osobní automobil, kterým jezdil. Našlo se i oblečení, ručník a peněženka s platebními kartami a doklady.

Vše začalo už ve středu ráno, kdy se měla v hřbitovním kostele v Humpolci konat v osm hodin ráno mše. Kněz tam ale podle informací Českého rozhlasu nedorazil.

Marek Šavel, celým jménem Marek Marcel Šavel zastává v Humpolci funkci administrátora farnosti, jezdí také do Skály a Herálce. Dříve býval farářem ve Světlé nad Sázavou.

„Byl to moc hodnej člověk, hlavně, aby se mu nic zlýho nestalo. To je naše prosba,“ zastihli jsme starší paní poblíž humpoleckého kostela sv. Mikuláše.

„Policisté dál po muži pátrají,“ dodala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Královehradecké biskupství, pod které Humpolec spadá, celou záležitost zatím nechce komentovat.

Fara v Humpolci
autoři: mik , Lucie Maxová
Spustit audio