Humoriáda na cestách baví a plní divadelní sály po celé republice

1. říjen 2022

Po téměř tříleté pauze vyrazil oblíbený zábavný pořad regionálních stanic Českého rozhlasu Humoriáda za svými posluchači. O velké oblibě svědčí více než dva tisíce prodaných vstupenek na šest výjezdních vystoupení. Pokaždé se diváci mohli těšit na trojici herců, dvojici zpěváků a moderátora Patrika Rozehnala.

V Humoriádě na cestách se diváci bavili řadou veselých historek ze života i práce oblíbených komiků. Třikrát během pořadu měli diváci navíc možnost hlasovat, jakou historku dále uslyší. Rozhodovalo se silou potlesku, který je vždy měřen hlukoměrem. V případě historek od Josefa Dvořáka pak publikum hlasovalo i pomocí svítilen v mobilních telefonech. Byla to připomínka slavného hlasování při prvním vysílání populárního seriálu Rozpaky kuchaře Svatopluka.

Kromě Josefa Dvořáka si diváci mohli užít veselého vyprávění Nadi Konvalinkové, Uršuly Klukové, Zdeňka Junáka, Ivy Hüttnerové, Jiřího Krampola, Libuše Švormové, Antonína Procházky nebo Tomáše Töpfera. Na jevišti také zazněly písničky od Pavla Vítka, Milana Drobného, Marcela Zmožka nebo Jany Chládkové.

Josef Dvořák byl hned při prvním vystoupení dojatý a naplněný radostí, když viděl plný sál smějících se lidí. Jiří Krampol prohlásil, že dlouho neviděl do posledního místa obsazené divadlo a tak vřelé a nadšené publikum. Tento pořad by podle něj měl navštívit každé divadlo v naší zemi, aby si všichni užili chvíle pohody a zlepšili si náladu.

Velké turné začalo v Jihlavě, kde diváky pobavila trojice herců – Naďa Konvalinková, Josef Dvořák a Zdeněk Junák. Pokračovalo další zastávkou v Uherském Hradišti, Chrudimi, Písku, Karlových Varech a poslední představení proběhlo v Jablonci nad Nisou.

Pro diváky si herci přichystali řadu veselých historek. Josef Dvořák popsal svůj první zážitek na nudistické pláži. Zdeněk Junák pobavil historkou z divadla, kdy omylem vypustil vanu na jevišti. Iva Hüttnerová rozesmála publikum, když zavzpomínala na svou jízdu půjčeným autem v Řecku. A Libuše Švormová sehrála před diváky scénku nazvanou „Svatba mojí dcery“.

Patrik Rozehnal, Humoriáda - Jihlava 25. května 2022

Diváci se mohli pokaždé těšit také na nejlepší anekdoty, vzpomínky na herecké kolegy a pasáž o divadelních přeřecích, pokažených výstupech a nečekaných překvapeních na jevišti.

Po skončení pořadu následovala v předsálí autogramiáda a podepisování první knihy z edice Humoriáda – Klukoviny Uršuly Klukové. Mimochodem na podzim vychází v Radioservisu další díl věnovaný Josefu Dvořákovi.

Taková byla letošní Humoriáda na cestách a my už se těšíme na tu příští, která proběhne v květnu a červnu příštího roku – ať žije Humoriáda na cestách 2023!

autor: Pavel Kozler | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio