Hromadná nehoda čtyř kamionů zablokovala v noci dálnici D1 u Humpolce ve směru na Prahu

29. listopad 2023 08:11, aktualizováno

Silničáři dokončují úklid dálnice D1 po noční hromadné nehodě u Humpolce. Ve směru na Prahu se tam srazily čtyři kamiony mezi sjezdem a nájezdem na dálnici, na 90. kilometru je proto od noci uzavřená.

V jedenáct hodin dopoledne kolona na D1 před Humpolcem ve směru na Prahu dosáhla už 20 kilometrů. Pomalu se začíná rozjíždět. Policisté zatím dopravu vedou pravým pruhem a po krajnici. V levém pruhu hasiči sorbentem čistí vozovku od vyteklé nafty a provozních kapalin.

Podle kamerových záznamů kolem čtvrt na dvanáct v noci dostal kamion, který jel ve směru na Brno, smyk. Prorazil svodidla a najel do protisměru. Tím zablokoval i levý pruh ve směru na Prahu. Za chvíli do tohoto kamionu narazil další, dohromady v místě havarovala čtyři nákladní auta. Podle zpráv od policie jeden z řidičů nehodu nepřežil. Další utrpěl lehké zranění, stejně jako jeden ze zasahujících policistů.

Kolona na dálnici v ranní špičce posupně roste. Podle posledních informací je dlouhá už 14 kilometrů. U Humpolce policie odvádí dopravu na sjezd a následně ji nájezdem pouští zase zpátky.

Problémy jsou i na objízdných trasách. Zpomalený je průjezd Humpolcem po souběžné silnici. Řidiči tam stráví v další koloně kolem 15 minut.

Ucpaný je také průjezd Větrným Jeníkovem. Objízdné trasy jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, na silnici leží vrstva uježděného sněhu.

Spustit audio