Hralu vystřídá bývalý šéf ústecké nemocnice

24. září 2010

V čele jihlavské nemocnice, které loni hrozil konkurs, bude stát 46-ti letý ortoped Jiří Madar. Ten už zkušenosti s vedením takové instituce má. V letech 2000 až 2003 byl ředitelem Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Z této funkce byl koncem loňského roku odvolán. V té době byly totiž dokončeny poslední úpravy na nové stavbě ústecké nemocnice.

Ta se následně dostala do dluhů. Její financování hodlá prověřit Nejvyšší kontrolní úřad. Podle hejtmana Kraje vysočina Františka Dohnala by měl Madar také pokračovat v úsporných opatřeních krizového ředitele Pavla Hraly. S ním přestali primáři komunikovat poté, co v rámci úspor rozhodl o sloučení čtyř oddělení do dvou a zrušení některých akutních lůžek.

O funkci ředitele projevilo zájem celkem 12 uchazečů. Ve finále se rozhodovalo ze dvou nejlepších kandidátů. O jmenování Madara rozhodlo nakonec hlasování Rady kraje. Svého kandidáta však radní důkladně prověřili, uvedl hejtman Kraje Vysočina František Dohnal. " My jsme si brali reference samozřejmě v Ústeckém kraji, ale také u lidí, se kterými Jiří Madar spolupracoval už v minulosti. Zvažovali jsme také sérii článků na téma Masarykova nemocnice, která proběhla tiskem." Hlavním důvodem, proč Madar ve vedení nemocnice nesetrval, byly podle Dohnala určité politické neshody.

Spustit audio