Honza Musil: Dědeček je na světě od toho, aby kazil rodičům výchovu

20. leden 2020

Honza Musil je oblíbený moderátor a zpěvák. V životě zažil i hodně špatného, ale možná právě proto je stále velký optimista. Nejvíce si váží zdraví svých blízkých. Je už dvojnásobným dědečkem a s radostí svá vnoučata rozmazluje. Známý je také jako velký milovník zvířat.

Honza Musil je otcem dvou dcer Lucie a Veroniky, starší Lucie se narodila, když mu bylo osmnáct let. Dokonce se s manželkou museli tenkrát nechat zplnoletit. V současné době žije Honza v registrovaném partnerství s přítelem Jakubem. A byly to právě Honzovy dcery, které mu kdysi pomohly přiznat jeho orientaci.

Honza Musil s rodinou

Dnes si všichni nejvíce užívají společná rodinná setkání, protože Honza už je i dvojnásobným dědečkem: „Role dědečka se mi moc líbí, protože dědeček je na světě od toho, aby rozmazloval a kazil rodičům jejich výchovu,“ směje se Honza Musil. Vnučka Sára bydlí s rodiči ve Velkých Popovicích, vnuk s rodiči v Brně a Honza se s nimi vidí minimálně každých čtrnáct dní.

Obě dvě Honzovy dcery bavilo divadlo, film i televize, ale ani jedna se v tomto ohledu nepotatila. Lucie a Veronika jsou také výtvarně nadané, a to po mamince a babičce. O tom, zda tak třeba alespoň vnoučata půjdou jednou v jeho šlépějích, Honza moc nepřemýšlí: „Určitě bych byl rád, ale nevím, co v té době bude, jestli bude ještě televize a rozhlas ve formě, kterou dnes známe.“

Jsou Nebezpečné vztahy opravdové?

Na TV Barrandov moderuje Honza Musil pořad Nebezpečné vztahy a Xavera zajímalo, zda v nich vystupují skuteční aktéři příběhu, nebo herci:

„Logické je, že příběh napíše člověk, který ho prožil, takže osudy jsou skutečné. My potom dotyčného člověka pozveme, aby přišel do studia a svůj příběh vyprávěl. Někteří si s sebou vezmou své lidi, ale jiní ne. Když se někomu do studia nechce, přichází na řadu castingová agentura, která nám některé postavy doplní,“ vysvětluje moderátor.

Ve studiu se Honza Musil chová podle svých pocitů, tedy tak, jak by se choval i v reálném životě: „Pokud bych dotyčnému člověku ruku nepodal v normálním životě, nepodám mu ji ani ve studiu. Já si nemusím na nic hrát.“

Zvířecí rodina

Honza Musil a jeden z jeho psích miláčků

Honza Musil je také známý jako velký milovník psů a vlastně všech zvířat. Jediná, která prý nemusí, jsou pavouci a také netouží chovat hady, i když ti mu nevadí. „Momentálně žijeme s Jakubem na vesnici v satelitu, ale chtěli bychom se přestěhovat směrem na Vysočinu. Mým snem je obrovská zahrada a hodně zvířat všech druhů. Zatím jich chováme jenom čtyřicet osm – sedm psů, tři kočky, dvacet osm rybiček, čtyři hlemýždě, čtyři chameleony a dva potkany Pantoflíčka a Botičku,“ vypočítává s úsměvem Honza.

Honza Musil také agenturně zastupoval některé finalisty pěvecké soutěže Superstar a byla to prý pro něho zkušenost k nezaplacení. Na co všechno z té doby vzpomíná, uslyšíte v záznamu celého pořadu.

Spustit audio