Hokejoví fanoušci v Třebíči se mazlili s pohárem mistra extraligy

2. srpen 2017
Zprávy z

Třebíčští hokejisté odehráli úvodní přípravný duel před začátkem nové sezony. Už tradičně si pozvali na domácí stadion brněnskou Kometu. Letošní utkání bylo okořeněné tím, že Brňané jsou aktuálními mistry extraligy a fanoušci tak měli při zápase možnost vyfotit se s pohárem českých šampionů.

„My jsme původně Brňáci, teď Třebíčáci, takže si to tady užíváme tak nějak komplexně,“ komentoval jeden z fanoušků. „Je to úžasné, pro mě je to velký zážitek,“ dodala paní Libuše, která se vyfotila i se synem Tondou, který přijel k poháru na vozíku.

Další fanynka Barbora popisovala, kde všude si fotku s mistrovským pohárem vystaví. „Půjde určitě na Instagram a možná na Facebook. Je super, že tady ten pohár dneska je, zvlášť když to vyhrála spousta kluků z Třebíče,“ řekla.

Samotný duel prvoligové Třebíče s extraligovým mistrem Brnem byl nesmírně vyrovnaný a při stávajícím horku také hodně náročný. „Bylo obrovské vedro, led také nebyl ideální, ale myslím, že jsme se s tím poprali dobře,“ dodal brněnský obránce Michal Gulaši.

0:00
/
0:00

Jeho tým měl podle něj ze začátku problém překonat třebíčského gólmana. „Šance jsme měli, ale zachytal jim dobře. Naštěstí jsme to srovnali na konci,“ podotkl brněnský obránce.

Třebíč vedla v zápase 2:0, ale nakonec nezvládla koncovku a prohrála 2:3 po nájezdech. „Pro nás bylo dobré, že s takovým soupeřem jako Kometa jdeme do vedení. Ztracený náskok mrzí, ale doufám, že toho se potom v sezóně vyvarujeme,“ řekl trenér Horácké Slávie Martin Sobotka.

autor: jak
Spustit audio