Hokejové hvězdy zamíří začátkem prosince do Špindlerova Mlýna. Ve Svatém Petru už vyrůstá zázemí

7. listopad 2021 07:51

Hokejové legendy i extraligové týmy budou hrát v prosinci pod širým nebem v Krkonoších. Konkrétně pod dojezdem sjezdovky ve Svatém Petru. Kontury kluziště se tam proto rýsují už teď. Pořadatelé očekávají velký zájem - kapacita provizorního stadionu bude 7500 lidí. 

Čtěte také

„Co tady teď vidíme je podklad pod ledovou plochu. Musel se tam navézt hrubozrnný štěrk a navrch jemný štěrk, který se zhutnil a uválcoval," ukazuje upravenou plochu Marek Pavlíček, který ve Svatém Petru přípravné práce organizuje.

V následujících dnech budou dělníci stavět mantinely, dovnitř se namotá chladící had a navezou se velké agregáty. Pak dostanou slovo ledaři.

„Začnou stavět samotný led, který by měl být připraven tak, aby se někdy koncem listopadu mohlo začít poprvé nachlazovat," vysvětluje obchodní manažer špindlerovského skiareálu Adam Svačina.
„Budou tady profesionální ledaři, kteří se starají o extraligová kluziště. S vodou je to jednoduché, tu máme v našich zasněžovacích systémech. Takže tu jim pustíme z kopce. A je na to vlastně zapotřebí jen troška vody."

D+D REAL Winter Hockey Games ve Špindlerově Mlýně - 7. - 11. 12. 2021

Vyrostla už tady jedna tribuna a další pracovníci právě budují.

Naproti tribunám je velká televizní věž.
„Tam bude umístěna velkoplošná obrazovka a nahoře na věži bude stanoviště kamer."

Čtěte také

Kromě milovníků hokeje, kterých tu pravděpodobně budou tisíce, dorazí také lyžaři, kteří se tu budou prohánět po sjezdovkách.
„Specialitou bude, že hned vedle kluziště bude zasněžovat. S tím, že modrá sjezdovka ve Svatém Petru už by k tomuto datu měla být v provozu."

Zájem o tuto unikátní akci je velký. Připravují se také různé scénáře na dodržování potřebných pandemických pravidel.
„Věříme, že za určitých druhů opatření, ať jsou to očkovaní nebo testovaní, tak tato událost bude moci proběhnout. Jsme přeci jen ve venkovním prostředí, takže to tomu také určitě napomáhá. Máme prodáno už zhruba 60 procent vstupenek z celkového počtu 7 tisíc vstupenek na každý den."

Komplikace se dají očekávat v dopravě. Místa v tomto horském městě není mnoho.
„Parkovacích míst tady není mnoho, takže se bude parkovat ve Vrchlabí a diváky sem budou navážet autobusy."

Na dopravu budou dohlížet policisté.

Spustit audio

Související