Hokejové fanoušky čekají v Jihlavě přísnější kontroly před rizikovými zápasy

20. listopad 2013

V Jihlavě zpřísní kontroly před hokejovými zápasy. Pořadatelům došla trpělivost s fanoušky, kteří na stadion pronášejí pyrotechniku. Není vyloučeno, že se před každým rizikovým duelem budou muset příznivci i zouvat. Naposledy házeli fanoušci dělbuchy na jihlavský led při derby s Třebíčí.

"Minulý zápas, co se hrál zrovna s Třebíčí, jsem se divil, co se tam děje. Celý sektor fanoušků, kde zrovna sedí rodiče s dětmi, musel odejít. To se fakt nedalo, létala tam jedna petarda za druhou," popsal řádění jeden z fanoušků Vláďa.

Pořadatelé se proto rozhodli, že před každým zápasem, který bude vyhodnocený jako rizikový, zpřísní kontroly.

"Když budu konkrétní, tak třeba víme, že některé dělobuchy byly pronesené v botech. Takže je otázka, jestli necháme lidi zouvat, abychom jim prohlédli boty. Nedokážu si představit, kam by kontroly měly zajít. Slyšel jsem o různých místech, na kterých se to pronáší, to nedokážu představit, že budeme kontrolovat," řekl jednatel jihlavské Dukly Bedřich Ščerban.

Ščerban naráží na to, že někteří fanoušci mívají pyrotechniku ukrytou třeba i ve spodním prádle. Po přísnějších kontrolách volají i sami fanoušci.

"Díky kontrolám bude lepší bezpečnost, abychom mohli vzít i naše mladší fanoušky. Mí kamarádi chtějí brát i syny, ale bojí se. Pokud si budu muset sundat boty, určitě s tím nebudu mít problém," je přesvědčená fanynka Bára.

Pořadatelé uvažují také o tom, že kdo při kontrolách nebude spolupracovat, na stadion se nepodívá.

autoři: ala , Lucie Maxová
Spustit audio