Fotbalisté Ostravy slaví první výhru, Olomouc porazili gólem Machovce 1:0

2. říjen 2015

V předehrávce 9. kola Synot ligy vyhrál ostravský Baník nad Sigmou Olomouc 1:0, když jediný gól zápasu dal v závěru prvního poločasu Machovec. Pro Ostravu je to první vítězství v sezoně a se ziskem čtyř bodů se dotáhla na předposlední Bohemians 1905.

Olomouc naopak pokračuje v nevýrazných výkonech a propadla se na 13. místo tabulky pouze s tříbodovým náskokem na sestupové příčky.

V utkání přitom mohla jít Sigma jako první do vedení, když Pavlenka vyrazil přihrávku Hály k Faltovi, který neuvěřitelně minul prázdnou ostravskou branku.

Na další šance jsme čekali až do závěru první půle. Nejdříve vychytal olomoucký Buchta Kukece, ale na hlavičku Machovce nedosáhl. V poslední minutě úvodního dějství ještě Machovec nastřelil břevno a od něj se míč odrazil před brankovou čáru.

Po hodině hry mohl zvýšit na rozdíl dvou gólů Červenka, ale netrefil olomouckou branku. A v závěru toho mohli ostravští litovat. Zcela sám hlavičkoval před Pavlenkou Plšek, ale trefil pouze ostravského brankáře, který si poradil i s jeho dorážkou.

9. kolo první fotbalové ligy:

Baník Ostrava - Sigma Olomouc 1:0 (1:0)
Branka: 41. Machovec. Rozhodčí: Orel - Mencl, Blažej. ŽK: Machovec. Diváci: 7329.
Ostrava: Pavlenka - Dostál, Kaša, Machovec, Holzer - Ježdík, Lásik - Narh (88. Mondek), Kukec (81. Kouřil), De Azevedo - Červenka (70. Mičola). Trenér: Korytář.
Olomouc: Buchta - Hála, Radakovič, Hubník, Vepřek - Houska, Rajnoch (46. Plšek) - Navrátil, Ordoš, Falta (69. Petr) - Malec (46. Chorý). Trenér: Kalvoda.

Spustit audio