Fotbalisté Jihlavy chtějí hrát ofenzivně a nechtějí mít sestupové starosti

21. červenec 2014

Vyhnout se sestupovým starostem a hrát fotbal, který bude diváky bavit. S takovými představami vstupují do své čtvrté sezony v nejvyšší soutěži fotbalisté Vysočiny Jihlava.

Mezi největší posily patří krajní obránce Vlastimil Vidlička, který přišel na hostování z Olomouce.

„Do Jihlavy jsem se těšil, protože se mi nechtělo hrát v Olomouci druhou ligu. Tam to bohužel dopadlo špatně. Věřím, že to tady bude lepší a už se na práci těším,“ usmíval se Vidlička, který před příchodem do Olomouce působil i v pražské Spartě.

V ofenzivě se mužstvo bude spoléhat především na bosenského záložníka Harise Harbu a Lukáše Masopusta. Ten ale úvod sezony stráví na marodce. Kapitán týmu Lukáš Vaculík doufá, že se mužstvo vyvaruje některých chyb z loňské sezony.

„Vždy jsme se po inkasovaném gólu sesypali a dostali další dva. To už by se nám stávat nemělo. Musíme dokázat i za nepříznivého stavu zvednout hlavu a pokusit se vyrovnat nebo utkání otočit.“

Trenér Petr Rada, který převzal mužstvo v průběhu uplynulé sezony a dokázal ho rychle nastartovat a vyvést do středu tabulky, chce diváky přitáhnout do ochozů ofenzivním fotbalem.

„Chci, abychom zůstali u poctivého přístupu, nasazení a fotbalovosti. Aby diváci chodili na fotbal a viděli, že nehrajeme na 0:0. Samozřejmě se to nepodaří vždycky,“ říká náročný kouč.

autoři: jak , Vojtěch Bureš
Spustit audio