Firma Frankische otevírá na Třebíčsku novou halu, postupně zaměstná 300 lidí

21. únor 2013
Zprávy z

Společnost Frankische dá na Třebíčsku práci až 300 lidem. I když nebude nabírat všechny pracovníky najednou, řada nezaměstnaných to vidí jako velkou příležitost a naději.

Vedení firmy potvrzuje, že pracovníky bude nabírat po částech s tím, jak se budou nakupovat do nové haly výrobní stroje.

V horizontu zhruba tří let ale Frankische opravdu zaměstná až 300 lidí. Vzhledem k aktuálnímu stavu na trhu práce na Třebíčsku je navíc každé nové místo přínosem, byť by šlo třeba jen o deset nových míst.

Třebíčsko má totiž stále nejvyšší počet nezaměstnaných v kraji Vysočina. Aktuálně je tu bez práce více než deset procent obyvatel. Pro srovnání - v Jihlavě nebo ve Žďáře je to kolem osmi procent a na Pelhřimovsku jen 5,9 procenta.

Na nárůstu nezaměstnanosti se vždy nejvíc projeví konec sezónních prací, což letos vzhledem k relativně teplému podzimu a začátku zimy přišlo až v lednu a na třebíčský úřad práce se nahrnulo přes 900 lidí.

Firma Frankische bude v Okříškách vyrábět díly pro automobilový průmysl. Zaměřuje se především na plastová potrubí v motoru jako třeba vedení vzduchu, ale také na palivové hadice a hadičky ostřikovačů. Dodává je do několika světových automobilek.

autoři: Michal Malý , dka
Spustit audio