EXPEDICE DHAULAGIRI & ANNAPURNA 2008 v Českém rozhlase Region

12. duben 2011

Také v tomto roce můžete ve vysílání Českého rozhlasu Region sledovat postup expedice novoměstského horolezce Radka Jaroše. Tentokrát se s námi nejenom slovem ale i obrazem přenesete pod dvě osmitisícovky Dhaulaghiri a Annapurnu.

Na internetových stránkách stránkách Českého rozhlasu Region - Vysočina bude možné v průběhu dubna a května sledovat zda se novoměstskému horolezci Radkovi Jarošovi podaří rozšířit svojí sbírku osmitisícových vrcholů.
Připravujeme pravidelné aktualizujeme informace přímo ze základního tábora pod severní stěnou hory s vrcholem v nadmořské výšce 8167 metrů. Kromě sestřihů reportážních telefonních vstupů si u příspěvků můžete také prohlédnout fotografie a krátká videa přímo z místa.
Expedice ve složení Radek Jaroš a Zdeněk Hrubý odlétá z Česka na konci března. Tito dva lezci se už spolu potkali při výstupech na Mount Everest, K2, Kangchenjungu či Shisha Pangmu. Tentokrát spojili síly na dvě osmitisícovky. Pro Radka Jaroše je navíc letošní jarní expedice další výzvou ke splnění snu o výstupu na všechny osmitisícové vrcholy. Jestli se mu to podaří to se dozvíte v pravidelných zpravodajských vstupech tentokrát mimořádně doplněných i obrazem.

Expedice Dhaulagiri & Annapurna
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.