Energetické Třebíčsko striktně požaduje širší silnici II/351 do Dukovan. Kraj to odmítá

31. říjen 2017
Zprávy z

Spolek Energetické Třebíčsko požaduje upravit nedávno zrekonstruovanou silnici z Třebíče k jaderné elektrárně Dukovany. Hlavní trasa ze severozápadu, která má v případě nenadálé havárie sloužit jako hlavní evakuační silnice, je totiž po opravách až o dva metry užší. Kraj ale ústy svých zástupců říká, že komunikace odpovídá platným normám.

O silnici II/351 a její šířce jsme psali zde.

Čtěte také

Organizace Energetické Třebíčsko požaduje nápravu situace, podle předsedy Vítězslava Jonáše (ODS) má být silnice široká tak, jak byla před opravami.

„Podle našeho názoru se jedná o špatně odvedenou práci zodpovědných pracovníků, jedná se o ohrožení životu a zdraví uživatelů této silnice. Oficiální vyjádření kraje, že stavba vyhovuje dopravním předpisům, se nám v této souvislosti zdá neadekvátní a svědčí to o neprofesionalitě pracovníků,“ stojí si za svým Jonáš.

Kraj Vysočina reagoval písemnou formou. Podle něj úpravy silnice nejsou potřeba, neuvažuje ani o svolání mimořádných komisí. Trvá na tom, že silnice splňuje veškerá technické parametry. Navíc by bylo spravedlivé říci, že od křižovatky na Dolní Vilémovice došlo k rozšíření silnice až o půl metru.

autoři: mik , Michal Malý
Spustit audio