Dražba bývalého finančního úřadu v Havlíčkově Brodě znovu bez nabídek

3. únor 2019 05:00

Ani napodruhé se Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) nepodařilo prodat budovu bývalého finančního úřadu v Havlíčkově Brodě.

Znovu se bude dražit přibližně v dubnu, uvedl mluvčí ÚZSVM Radek Ležatka. Minimální nabídka úterní dražby byla 23 milionů korun, o šest milionů méně než v první dražbě konané v listopadu loňského roku. Stejně jako v listopadu ale žádná nabídka nepřišla.

Vysoká prosklená budova

Finanční úřad se z budovy na Smetanově náměstí přestěhoval zkraje roku 2017 do historické budovy ve Štáflově ulici, kde byl v minulosti okresní úřad. Vysoká prosklená budova na Smetanově náměstí s devíti podlažími je ze 70. let minulého století. Má podlahovou plochu přes 3000 čtverečních metrů. Kromě dvou nájemců ji nikdo nevyužívá.

Administrativní budova stojí na rohu Smetanova náměstí, kde původní staré domy nahradila v 70. letech panelová zástavba. Na této ploše v sousedství historického Havlíčkova náměstí radnice loni na podzim dokončila revitalizaci za 31 milionů.

O uvolněnou budovu město nestojí. Kromě kupní ceny by to znamenalo další velké investice do této nemovitosti, řekla už dřív jeho mluvčí Alena Doležalová.

zdroj: ČTK
Spustit audio