Do dražby bývalého finančního úřadu v H. Brodě nepřišly přihlášky

14. listopad 2018 10:00

Do dnešní dražby administrativní budovy v Havlíčkově Brodě, v níž byl donedávna finanční úřad, se nikdo nepřihlásil.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) chtěl za devítipodlažní budovu na Smetanově náměstí nejméně 29 milionů korun. Druhé kolo dražby by se mohlo uskutečnit koncem ledna, minimální cena ještě nebyla určena, řekl mluvčí úřadu Radek Ležatka.

Nejnižší podání pro první kolo dražby muselo být podle mluvčího podle zákona stanoveno na základě znaleckého posudku. „V případném dalším kole lze tu cenu hypoteticky snižovat,“ řekl. Výdaje ÚZSVM spojené s udržováním budovy po odstěhování finančního úřadu byly loni okolo 70.000 korun a za letošek 176.000 Kč. „Jde zejména o ostrahu, temperování a další nezbytné výdaje,“ uvedl Ležatka.

Finanční úřad se z budovy na Smetanově náměstí přestěhoval zkraje minulého roku do historické budovy ve Štáflově ulici, kde byl v minulosti okresní úřad.

Vysoká prosklená budova na Smetanově náměstí je ze 70. let minulého století. Stát spolu s touto budovou nabízel další dům, který sloužil jako archiv, přilehlé pozemky a parkoviště. V součtu jde o 1105 metrů čtverečních pozemků se zastavěnou plochou 436 metrů čtverečních.

Administrativní budova stojí na rohu Smetanova náměstí, kde původní staré domy nahradila v 70. letech panelová zástavba. Na této ploše v sousedství historického Havlíčkova náměstí radnice právě dokončila revitalizaci za 31 milionů. O uvolněnou budovu město nestojí. Kromě kupní ceny by to znamenalo další velké investice do této nemovitosti, řekla jeho mluvčí Alena Doležalová.

zdroj: ČTK
Spustit audio