Děti jsou zpátky v lavicích. Zaplnily se i dvě třídy v Dobroníně

11. květen 2021 13:00

Zpátky do lavic se od pondělí vrátili žáci druhého stupně základních škol. Podle současného plánu se budou po týdnu střídat a platí to i ve škole v Dobroníně.

Právě v Dobroníně začala s výukou pouze šestá a osmá třída, za týden je vystřídají sedmáci a deváťáci.

„Každému to nachystáme, trochu se ale bojím, aby to neulétlo.“ Třídní dobronínských osmáků Ilona Sochorová Kotačková právě se svou kolegyní rozmisťuje venku před základní školou na stoly antigenní testy. „Jdou po půl roce do školy. Každý sám si sedne a podle našich instrukcí se zkusí otestovat.“

Moc jsem se těšila…

Třídní učitelka se na své děti těšila: „Moc, i když já jsem je viděla při distanční výuce. Nebo spíše slyšela, protože oni mají kamery vypnuté. A hlavně jsem tady na malý vsi, není to nic velkého.“

A zatímco si s Ilonou Sochorou Kotačkovou podíváme, začínají její žáci postupně přicházet. „Celkem jsem se těšila, protože jsem byla týden pryč, tak abych všechny viděla. Odpočala si od bráchy. Ale nevím, jaký to bude. Ale těšila jsem se,“ popisuje své pocity z návratu do školy žákyně osmé třídy Simona.

„Každá ta třída se testuje samostatně mimo učebny a teprve potom, pokud ty testy vyjdou negativní, tak odchází do výuky,“ potvrzuje ředitel školy Ivo Mikulášek a zároveň dodává, že druhý stupeň narozdíl od prvního čeká testování ještě ve čtvrtek.

autoři: Patrik Salát , mik
Spustit audio

Související