Dělníkům ve školách šlapou na paty uklízečky

24. srpen 2012
Zprávy z

Ve staveniště se o prázdninách proměnila řada škol na Vysočině. Opravami teď prochází například Střední průmyslová škola v Jihlavě nebo Základní škola ve Svratce.

Týden před začátkem školního roku jsou některé školy v kraji stále plné dělníků. Například na Střední průmyslové škole v Jihlavě ještě není u konce výměna oken. V jedné ze tříd mají dokonce dělníci provizorní kancelář a sklad.

Dělníkům teď na jihlavské škole už šlapou na paty uklízečky, které po nich likvidují nepořádek, aby studenti usedli po prázdninách do čistých tříd. Ve škole uklízí i paní Jana, kterou jsme zastihli v dílnách: "Je to hrozný nepořádek. Tyhle velké dřevěné dveře, které jsou od barvy, budu čistit hodinu. A to nemluvím o prachu a špinavých oknech. Kdyby aspoň nebylo takové horko," postěžovala si žena, které přikyvuje její starší kolegyně. "Někdy už tady opravdu lezeme po čtyřech, je to těžká práce. Ale uklidit se to musí. Rozhodně se ale těšíme, až to bude hotové," přeje si Eva.
Opravou stále prochází také Základní škola ve Svratce na Žďársku. Tam kvůli výměně oken a zateplování začne školní rok až o čtrnáct dní později.

autor: Lucie Maxová
Spustit audio