Dálnice D1 je po hromadné nehodě opět průjezdná. Kolony se rozjíždějí pomalu

29. březen 2013

Hromadná řetězová nehoda na několik hodin uzavřela dálnici D1. Na 127. kilometru ve směru z Prahy do Brna se srazilo 14 vozidel. Šlo o tři kamiony a několik dodávek, zbytek byla osobní auta. K nehodě zřejmě přispělo i husté sněžení na Vysočině. Kolem jedenácté hodiny se podařilo zprůjezdnit jeden jízdní pruh, před dvanáctou hodinou další. Dálnice byla plně zprůjezdněna před třináctou hodinou, kolony se ale rozjíždějí pomalu.

„Jedna osoba zůstala ve vozidle po nehodě zaklíněná, v tuto chvíli ji na místě jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jihlava vyprošťuje za pomoci speciálního hydraulického nářadí,“ informovala mluvčí hasičů kraje Vysočina Petra Musilová. Řidiče se už podařilo vyprostit, nyní leží s těžkým zraněním v brněnské nemocnici.

Dálnice byla ve směru na Brno několik hodin zcela neprůjezdná. V místě se rychle utvořila dlouhá kolona. Ta se po částečném zprůjezdnění úseku rozjíždí jen velmi pomalu. Kolem poledne dosahovala až na 115. kilometr.

Situaci v místě komplikovala další dopravní nehoda, která se stala na 119. kilometru na sjezdu na Velký Beranov, kde řidiči sjížděli na objízdnou trasu. Srazila se tam čtyři auta a došlo i ke zranění, silnice je tam ucpaná. Řidiči ve snaze se vyhnout kolonám na dálnici i couvali nebo se otáčeli do protisměru.

Čtěte také

Policisté doporučovali řidičům sjíždět už na Jihlavu a celý úsek objet po silnici 602. I objízdné trasy se postupně ucpávaly.

Kvůli zvědavým řidičům, kteří si místo nehody prohlíželi, vznikla kolona i v opačném směru D1 do Prahy.

autoři: ost , Petra Hosenseidlová , kko
Spustit audio