Čtyři vraždy stačí, drahoušku! Komedie na sobotní večer z Horáckého divadla

3. duben 2021 06:00

Horácké divadlo v Jihlavě uvede online v sobotu večer bláznivou gangsterskou komedii Čtyři vraždy stačí, drahoušku!  

Pokud vám dnešní době chybí smích a trocha odreagování, Horácké divadlo v Jihlavě nabízí lék. Jeho soubor nastudoval hru podle předlohy slavného filmu Čtyři vraždy stačí, drahoušku! Bláznivou komedii plnou zvratů bude možné sledovat v sobotu online od 19:00 hodin.

Za zvuku reklamy z let dávno minulých startuje na prknech horáckého divadla v Jihlavě generálka divadelní hry Čtyři vraždy stačí, drahoušku!

Ikonické promluvy

Kopii slavné filmové předlohy ale nečekejte. Divadlo se vydalo svým vlastním směrem, i když ledacos zůstalo zachováno, jak přiznává režisér Michal Zettel: „Jsou tam ikonický promluvy, o které jsme nechtěli diváky okrást, ale je tam i značná nadstavba, jako humor, který vychází z toho divadelního provedení.“

Právě humoru se diváci nabaží dosyta. Vtipné scény se střídají jako aprílové počasí prakticky od začátku až do konce.

„Jako byla to dřina, což je komedie vždycky ale tím, že vlastně divadlo nehraje, tak herci prakticky neměli nic na práci, tak to bylo takové hodně koncentrované a taky je to na tom znát,“ oceňuje režisér herce divadelního souboru, kteří ze sebe na jevišti vydávají první poslední, jako by chtěli lidem ukázat, že ještě nezapomněli hrát.

Excelentní Ondřej Šípek

V hlavní roli George Camela pak exceluje Ondřej Šípek. „Postava, kterou hraji je hodně takový introvertní typ, který nemá moc rád společnost, a když už vyjde do společnosti, tak je spíše nesmělý a já jsem spíš opačného ražení, já mám rád společnost, a jsem výřečný až ukecaný,“ vysvětluje herec, jak složité bylo převtělit se do svého opaku, který je vtažen do víru bizardních událostí bez reálné možnosti je ovlivnit.

Premiéru divadelní hry Čtyři vraždy stačí, drahoušku! bude možné sledovat online dnes od 19 hodin. Záznam pak bude pro zájemce dostupný ještě 24 hodin po konci představení.

autoři: Patrik Salát , mik

Související