Červený trolejbus přivezl do Jihlavy Živé kino

18. srpen 2011
Zprávy z

V Jihlavě dnes začal jezdit festivalový trolejbus. Lidem má červený vůz připomenout, že se blíží další ročník podzimního Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů.

V Jihlavě zítra po roce opět začíná Živé kino. Organizátoři akce, která předznamenává podzimní mezinárodní festival dokumentárích filmů, letos nabídnou lidem pět filmů na pěti různých místech. "Zítra začne kino promítáním filmu Půlnoc na Bráně Matky Boží. Začátek je naplánovaný na půl devátou večer a po skončení filmu bude možné pozorovat dalekohledem noční oblohu. Věřím, že počasí nám bude přát," řekl Regionu ředitel festivalu Marek Hovorka.
Kromě snímku Půlnoc se lidé v příštím týdnu mohou těšit například i na film Nesvatbov, který loni zahájil mezinárodní festival dokumentárních filmů v Jihlavě. "Snímek je natočený ve slovenské vesnici, která rychle vymírá. Proto se její starosta rozhodl pro nezvyklá opatření, která mají sblížit muže a ženy právě za účelem plození dětí. "Film diváci uvidí 23. srpna v kanceláři jihlavského primátora," dodal Marek Hovorka.
Organizátoři Živého kina rozbalí v následujících dnech plátno také v zoologické zahradě nebo na Masarykově náměstí.

autor: Lucie Maxová
Spustit audio