Být na hřišti, nedohraju já ani rozhodčí, říká trenér Jihlavy Petr Rada

17. srpen 2014

Fotbalisté Jihlavy zůstávají i po 4. kole Synot ligy bez bodového zisku na poslední příčce tabulky. Vysočina totiž prohrála na Slovácku 0:2, když inkasovala obě branky od Libora Doška při oslabení. Jihlava totiž dohrávala s devíti hráči, v 63. minutě byl vyloučen Kučera a v 80. minutě ho následoval Jungr.

„Neproměnili jsme šance. Hlavně ve druhém poločase jsme jich měli spoustu. Řešili jsme je špatně,“ nehledal po utkání na Slovácku výmluvy trenér jihlavského týmu Petr Rada.

Jeho tým dohrával zápas pouze v devíti hráčích. Klíčová byla první červená karta pro Kučeru, přesilovku téměř okamžitě využil Došek.

„Dal dva góly a pro Slovácko je to důležitý hráč. Ale dokud jsme byli v jedenácti, do ničeho jsme ho nepustili. Kryštůfek i Krejčí si s ním poradili,“ pochválil své obránce kouč Vysočiny.

Ani jeden z vyloučených hráčů se nepokoušel o udělené červené kartě diskutovat. „Nutím je, aby neprotestovali, protože je to stejně k ničemu. Být tam já, nedohraju taky. Ale nedohrál by ani rozhodčí,“ rozohnil se temperamentní trenér Vysočiny.

Na hřišti početní výhoda příliš vidět nebyla a hráči Jihlavy stále sahali po bodovém zisku.

„Rozhodla koncovka. Myslím, že to je prvními třemi zápasy, které jsme nezvládli. Všichni jsme je podcenili a teď, když jsme hráli výborně, nespadlo nám to tam,“ hledá příčinu další porážky záložník Marek Jungr.

Pozice týmu z Vysočiny se projevuje i v tréninkovém procesu. „Na tréninku se jezdí mnohem víc, protože v tréninku vše začíná, takže makáme. Protože body nejsou, tak si všichni přidáváme. Doufám, že to otočíme už v Jablonci,“ věří Marek Jungr.

autoři: tpe , vman
Spustit audio