Bystřici obhlíží nový investor, zaměstnal by až 200 lidí

16. listopad 2012
Zprávy z

Bystřice nad Pernštejnem má naději na nová pracovní místa. Do města zvažuje vstup firma, která by mohla zaměstnat nejdříve 100 a později až 200 lidí. Region je přitom z hlediska zaměstnanosti problémovou lokalitou.

Město patří ke třem lokalitám, kam zvažuje vstup firma UJP Praha. Zabývá se například výrobou přístrojů na ozařování nádorů nebo komponenty pro jaderné elektrárny. Starosta Bystřice za ČSSD Karel Pačiska si právě proto myslí, že má město s uranovou historií velké šance. "Lidé se toho nebojí," konstatuje. Na první setkání s firmou tento týden přišlo asi 70 lidí.

Ředitel firmy UJP Praha Jaromír Shejbal ale nechce předbíhat. "Nic není jistého, zatím lokality obhlížíme. Víc budeme vědět v polovině prosince," řekl Regionu. Starosta Karel Pačiska prozradil, že zájem projevila i další firma. Zaměstnává asi 80 lidí. "Ale nechci předbíhat," říká opatrně. Bystřice měla v posledních letech s investory problémy - padlo několik projektů. Poslední dva roky neměl o průmyslovou zónu zájem nikdo.

autor: Daniel Burda
Spustit audio