Brankář Patrik Bartošák se připravuje s Jihlavou na návrat k hokeji

9. leden 2020 18:00

Brankář Patrik Bartošák se po vyřešení osobních problémů připravuje na návrat k hokeji. Poté, co trénoval s vítkovickými juniory, nyní trénuje s prvoligovou Duklou Jihlava.

Podle klubového webu navíc podstupuje další přípravu pod dohledem kouče brankářů Petra Jaroše, kterého dobře zná i z působení v reprezentaci. Bartošák (26), jenž loni v květnu chytal na mistrovství světa v Bratislavě, skončil v polovině listopadu kvůli porušení životosprávy v extraligovém Třinci, kam přišel jako velká posila po minulé sezoně z Vítkovic.

Alkohol

Kvůli osobním problémům, které řešil alkoholem, se účastník olympijských her v Pchjongčchangu rozhodl přerušit kariéru a absolvovat léčbu. Před koncem roku se Bartošák vrátil k tréninku. „Cítím se velice dobře, věřím, že mi léčba pomohla. Na spoustu věcí se teď dívám jinak. Pevně věřím, že špatné období je definitivně za mnou,“ uvedl Bartošák před několika dny v rozhovoru pro server hokej.cz.

Nemá smlouvu

„Patrik dostal nabídku od Petra Jaroše, jestli by nechtěl přijet a trénovat v Jihlavě. Patrika to oslovilo, dobře se znají z národního mužstva. Petr je zkušený odborník, který Patrikovi může v návratu do optimální brankářské formy hodně pomoci,“ vysvětlil brankářův přesun na Vysočinu jeho agent Vladimír Vůjtek mladší.

Bartošák prozatím zůstává bez angažmá. „Má to svůj vývoj. Patrik nejprve musí potrénovat a dohnat manko. Chytat určitě nezapomněl, věřím, že bude brzy připraven. Jeho hokejovou budoucnost teď nemá cenu blíž komentovat, protože k dohodě s žádným klubem zatím nedošlo,“ uvedl Vůjtek.

zdroj: ČTK
Spustit audio