Biatlonoví fanoušci jsou na cestě, dobrovolníci uklízeli zasněžné tribuny

10. leden 2012
Zprávy z

Stovka dobrovolníků se pustila do úklidu novoměstského Ski areálu. Tam začne Světový pohár v biatlonu.

Tribuny novoměstského Ski areálu se dnes opět ocitly pod sněhem. Desítky dobrovolníků proto dostaly lopaty a sedadla, která se už ve středu zaplní diváky, dopoledne uklízely. "Musíme vyčistit nejen sedadla, ale i schody, aby po nich zítra někdo neuklouzl," řekl Regionu jednadvacetiletý Jaroslav, student brněnské fakulty tělovýchovy a sportu.
Přestože se organizátoři původně nedostatku sněhu obávali, v současné době je tato hrozba zažehnána. I když jak uvedl manažer závodu Jiří Hamza, s kvalitou příliš spokojeni nejsou: "Ten sníh je hrozně mokrý, bude pro sportovce opravdu náročné, závod zvládnout."
Vrásky na čele přidělávají organizátorům i přírodní parkoviště, která mokrý sníh také pokryl. Lidé by proto měli nechávat svá auta na zpevněných plochách. Jako například v centru Nového Města na Moravě, u vlakového nádraží, v ulici Malá nebo v ulici Nad Městem. Do Ski areálu je pak dovezou svozy, které budou od zítřka do neděle jezdit. Odkud a v kolik, najdete na internetových stránkách biathlonnmnm.cz.

autor: Lucie Maxová
Spustit audio