Bezpečnější přecházení pro chodce. Pardubice upraví přechod a zastávku Na Drážce

29. únor 2024 11:50

Pardubická radnice nechá upravit přechod pro chodce v ulici Na Drážce, aby byl bezpečnější. Za posledních 8 let se v tomto místě staly desítky dopravních nehod.

Přechod pro chodce Na Drážce je poměrně nebezpečný. Je na silnici první třídy nedaleko od zastávky MHD a od roku 2006 se v tom místě stalo skoro 30 nehod, většinou to byla chyba řidiče. Připomeňme například loňský případ, kde tam nákladní auto srazilo školačku.

Místem přitom  projede okolo 14 tisíc aut ve všední den. Radnice se proto s vlastníkem silnice, Ředitelstvím silnic a dálnic, domluvila, že přechod, na kterém nejsou žádné bezpečnostní prvky, upraví.

Město teď osloví osm dodavatelů, vybere jednoho a ten udělá projekt. „Bude se řešit celé území včetně navazující zastávky MHD. Vítězný projektant navrhne způsob zvýšení bezpečnosti na tomto přechodu. Nabízí se ochranný ostrůvek i světelné signalizační zařízení. Na základě návrhu se pobavíme jak s Ředitelstvím silnic a dálnic, tak poprosíme o souhlas i Policii ČR,“ potvrdil náměstek primátora Jan Hrabal (ANO).

Spustit audio

Související