Barevné malůvky ježků se objevují na chodnících Jihlavy, vypátrali jsme jejich autora

4. duben 2024 12:28

Na chodnících v Jihlavě teď můžou lidé vidět drobné malůvky ježků. Většinou jsou v červených barvách a v ruce mají paraple, vlajku nebo třeba zubní kartáček. Autorem je jihlavský rodák Miloš Henč.

Miloš Henč je jihlavský rodák, na chodníky ve městě maluje ježka, který je ve znaku města

„Jsem Jihlavák, proto maluji ježky, a protože to tady mám rád, říká Miloš Henč, zatímco se sklání nad chodníkem v jihlavské čtvrti Skalka nad malbou ježka, který drží paraple. Opravuje škody, které na malbě napáchalo počasí. „Jsou to akrylové barvy. Akorát dole toho lva, tak abych tam nemusel vyplácat půlku plechovky bílý barvy, tak jsem ho stínoval křídou, ale to už je vymytý,“ ukazuje.

Na malby ježků používá Miloš Henč akrylové barvy

Obrázků si všímají i kolemjdoucí. A třeba Jana Khunová se u obrázku i zastavila, aby si ho prohlédla důkladněji: „Je to krásný, je to znak Jihlavy, úplně perfektní! Líbí se mi to, je to nádherný, pán je šikula!,“ směje se.

Malby Miloše Henče na chodníku jsou legální, od radnice získal povolení malovat mimo historickou zónu města. Podél ulice U Hřbitova a Mahenova už Miloš Henč namaloval celkem jedenáct obrázků a plánuje tvořit dál.

Spustit audio