Areál ostrovské Škodovky se začne měnit na jaře. Z továrny bude průmyslová zóna

8. listopad 2017

Developerská společnost Panattoni Europe začne s pracemi na pozemcích bývalého závodu Škoda v Ostrově nejspíš na jaře 2018. Jako první se pustí do demolice původních budov, poté začne s výstavbou hal.

První uživatelé by do budoucí průmyslové zóny Ostrov-sever mohli přijít v roce 2019. Původně vedení společnosti mluvilo o tom, že práce v areálu by mohly začít už v letošním roce.

„V kupní smlouvě bylo nicméně dohodnuto, že současní nájemci mohou ještě v areálu fungovat do konce letošního roku," řekla mluvčí společnosti Klára Sobotková.

Firma už má ke stavbě i platné územní rozhodnutí. Jsou už tedy jasné také změny, které se dotknou chodníku a cyklostezky podél silnice I/25 z Ostrova směrem na Jáchymov.

„Společnost Panattoni zainvestuje vybudování veřejného osvětlení i potřebné práce na cyklostezce. Chodník a cyklostezka budou upraveny tak, aby byly pro účastníky provozu bezpečnější. Například budou přesunuty některé přechody pro chodce," potvrdil starosta města Josef Železný.

Bývalý areál Škody Ostrov

Vedení Ostrova chtělo kvůli množství projíždějících aut na poslední chvíli ještě prosadit vybudování kruhového objezdu u výjezdu ze zóny, na místě ale nakonec bude jen klasická křižovatka. V nové průmyslové zóně by dlouhodobě mělo najít práci až tisíc lidí.

V Karlovarském kraji je dosud nejvýznamnější průmyslová zóna v Chebu. I o její rozvoj se zasadila společnost Panattoni Europe. Stovky lidí už v posledních letech zaměstnala druhá nejvýznamnější průmyslová zóna Ostrov-jih. V loňském roce tam například otevřela svůj závod firma Witte Nejdek, která je druhým největším zaměstnavatelem v kraji.

autor: ČTK
Spustit audio