-
Vegetariánské spaghetti carbonara
Uhlířské špagety neboli spaghetti carbonara mají ve svém základu vajíčka, česnek a slaninu. Co ale dělat, když je má někdo velice rád, ale je přitom vegetarián?
-
Pálivé kuře na citrónech
Všimli jste si, jak často se ve filmech říká, že něco chutná jako kuře? Vlastně to znamená, že kuřecí maso nemá nijak zvlášť výraznou chuť.
-
Vylepšená pórková polévka
Podle toho, jakou zeleninu máme zrovna doma v lednici, většinou vařím polévku. K velkému pórku stačilo dokoupit zakysanou smetanu a pustit se do vaření.
-
Perníkový závin
Dobré věci k jídlu v sobě mívají někdy rafinované kombinace chutí, a jindy zase úplně jednoduché a vlastně očekávané – třeba jako jablka a skořice v klasickém štrůdlu.
-
Chleba ve vajíčku
Není nad čerstvý chleba! Ale když se nesní, a my nemáme komu starší kousky dát třeba pro králíky, přemýšlíme co s ním.
-
Předkrm z lososa
Má krásnou výraznou barvu, která se po něm dokonce jmenuje – lososová, je plný živin, a látek, které potřebujeme, především omega nenasycených mastných kyselin.
-
Steak z krkovice na zelenině
Steak, to je lákadlo pro všechny milovníky masa. I když si většina z nás představí zřejmě kus hovězího, tak steaky se dělají i z vepřového a kuřecího masa.
-
Koláč s tvarohem
Na koláčích z litého těsta na plech je skvělá rychlost a snadnost přípravy. Když je recept hrnkový, nepotřebujeme ani váhu a většinu ingrediencí máme většinou běžně doma.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.