Pstruh podle Jardy Hypochondra
Pátky mám spojené s rybami. Asi proto, že dost často myslím na předvelikonoční půst a velké svátky jara - že by měl být dietní jídelníček, že chceme jíst lehčí věci.
Jarda Hypochondr je sice velký expert na maso a nakládání masa, ale umí to i s rybami. A tak jsem ho poprosila o tip na to, jak rybu nejlépe připravit.
- pstruh
- máslo
- bylinky
- sůl
- hladká mouka
- olej
„Na rybu se musí velmi opatrně, nepřehánět to s kořením, žádné grilovací a podobné blbosti. Nejlépe vzít toho pstruha, naložit ho na den do slané vody, která je 5 % roztok solný, a nechat ji tam jeden den a pak s tím už vůbec nic nedělat. Maximálně nějakou bylinku, osmahnout zleva zprava a hotovo, je to vyřešené. Na másle může být, může být i lehce posypaná moukou pro toho, kdo má rád z ryby kůrčičku, pak je dobré to osmahnout na oleji, to by asi máslo nevydrželo. Ale každopádně do toho necpat grilovací koření a všechno možné, ne. Pstruh je pstruh, toho já mám nejradši.“
Takže na másle bez ničeho, nebo v mouce na oleji, ale hlavně bez koření. Snad jen s trochou bazalky nebo tymiánu, doporučuje Jarda Hypochondr.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.