Zničilo to celý zápas, litoval Provod rozhodnutí o vyloučení Holeše. Trenér Trpišovský ocenil bojovnost

15. březen 2024

Fotbalisté Sparty ani Slavie si čtvrtfinále Evropské ligy nezahrají. Letenští po domácí prohře 1:5 s Liverpoolem schytali debakl i v Anglii – tentokrát 1:6. Taky slávisté s AC Milán podruhé prohráli, v Edenu svému soupeři podlehli 1:3. Klíčový moment zápasu přišel poté, co byl v prvním poločase ještě za nerozhodného stavu vyloučený kapitán Pražanů Tomáš Holeš.

Ani druhý osmifinálový zápas Evropské ligy proti AC Milán fotbalisté Slavie nedohráli v plném počtu. Odveta v Edenu brzy skončila pro kapitána Holeše, Pražané nakonec slavnému soupeři podlehli 1:3, a v tomto ročníku soutěže skončili.

Na světelné tabuli svítila 20. minuta a slávista Holeš ve středu hřiště v souboji přišlápl kotník hostujícímu Davidemu Calabriovi. Rozhodčí Glenn Nyberg po dlouhé konzultaci s asistentem u videa zamířil k monitoru a po zhlédnutí ukázal domácímu kapitánovi červenou kartu.

„Samozřejmě jsem ten zákrok viděl, Tomáš Holeš mu stoupl na nohu, ale protože ležel pod ním a couval, nebyl to žádný zákrok, tak to ten hráč samozřejmě dobře prodal. Nerozumím vůbec tomu, že rozhodčí byl volaný k VAR. Bohužel to zničilo celý zápas a ten svátek, který jsme si tady chtěli všichni užít,“ mrzelo záložníka Slavie Lukáše Provoda.

Pražané tak proti AC Milán vydrželi v plném počtu o šest minut kratší dobu než v úvodním vzájemném duelu na San Siru, kde byl vyloučený obránce Diouf a slávisté nakonec prohráli 2:4.

„V podstatě se připravujete hodiny u videa, situace 11 na 11, jak to bude a pak je vše jinak. Celý plán je pryč a zase se vracíte do toho, co bylo v Miláně. Je složité to skousnout,“ přiznal Jindřich Trpišovský.

Tak zase příště

Slávistický trenér o Holešově zákroku na Calabriu krátce poté u postranní čáry mluvil i s kanonýrem AC Milán Olivierem Giroudem.

„Holeš si kryl si balon, byl zády k tomu hráči. Spíš jsme se bavili o tom, že nechápeme, co tam hledal. Jsem rád, jak se s tím tým vyrovnal, dali jsme tři góly AC Milán a navíc v deseti. O to víc jsme zklamaní. Doufám, že se v dalším roce dočkáme třeba nějakého velkého dvojzápasu a strávíme více času v jedenácti hráčích,“ přeje si kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

Na rozdíl od obou pražských S se ve čtvrtek dařilo v Evropské konferenční lize Plzni. Viktoria po základní hrací době i prodloužení remizovala se Servette Ženeva, stejně jako ve Švýcarsku, 0:0 a postup do čtvrtfinále vybojovala v penaltovém rozstřelu.

autoři: Lukáš Michalík , mim , rej
Spustit audio

Související