V Praze se už pojedenácté sejdou gurmáni. Na Vyšehrad je láká Prague Food Festival

26. květen 2017

Prague Food Festival o víkendu láká na neobvyklé chutě, pyšní se pověstí nejvěhlasnější gastronomické akce v naší zemi. Organizátoři letos očekávají až osmnáct tisíc návštěvníků, poprvé se akce koná na Vyšehradě.

Oproti loňsku bude na návštěvníky také čekat větší výběr rozličných lahůdek. V areálu bude celý víkend čtyřicet stánků. Třicet z nich nabídne různé gurmánské speciality a delikatesy, například šnečí kaviár. „I přesto, že jde o festival jídla bude na místě i široký výběr pití,“ láká gastronaut Pavel Maurer.

S výběrem restaurací si dali organizátoři opravdu záležet. Na zájemce čeká grilování čuníků dvou plemen, Fusion Cuisine, evropské kulinářské trendy, vegetariánský svět chutí, moderní vietnamská kuchyně, sezónní výběrové suroviny, italské speciality, asijské speciality, mořské plody i gastronomie Středozemí.


Jsme na novém místě na Vyšehradě. Očekáváme dost návštěvníků, protože Vyšehrad je romantické a řekl bych neokoukané místo. Pavel Maurer

Mezi specialitami lze najít vynikající husí játra, hlemýždí speciality, italské sýry, lahodné paštiky a rozpékané sýry nebo třeba pečení žitného chleba a domácí hummus. Perfektní sladkou tečkou budou čokoládové pralinky a zmrzliny, švýcarská čokoláda nebo desítky druhů italských zmrzlin.

MAPA Prague Food Festival 2017

Národní tým asociace kuchařů a cukrářů České republiky v rámci prezentace Czech Specials připravila menu na téma Baroko všemi smysly. Na jejich stánku zároveň proběhne autogramiáda českého reprezentanta a hráče NBA Tomáše Satoranského.


Po celý víkend bude přenosový vůz Radiožurnál dělat živé vstupy z festivalu. Návštěvníci se budou moci setkat i s vrcholovými sportovci a diskutovat s nimi na téma jídelníček reprezentantů.

Ve velkém stanu se uskuteční finálové kolo celorepublikového vzdělávacího programu Akademie pivních znalců a komentované ochutnávky se školou čepování piva. Vyladěná fitness jídla, konzultace s výživovým poradcem a měření podílu svalů a tuku v lidském organismu, to vše bude mít připraveno Zdravé stravování.

Festival lze navštívit i s těmi nejmenšími. Pro ně bude připravený dětský koutek, a tak i rodiče budou mít příležitost projít si celý areál bez starostí. Akce začala v pátek v poledne a potrvá do nedělního večera.

autor: lam
Spustit audio